Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Jerdy Schouten staat voor transfer naar Serie A

3 juli 2019, 13.15 uur · Aangepast 3 juli 2019, 17.31 uur · Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Eind vorig seizoen speelde hij nog bij Telstar. En nu staat Jerdy Schouten aan de vooravond van een transfer naar de Serie A. De middenvelder van Excelsior kiest bewust voor Italië.

Het lijkt Bologna of Atalanta Bergamo te worden, meldt Voetbal International. Ook Genoa zou nog in de markt zijn voor Schouten. "Het wordt sowieso Italië, die keuze heeft Jerdy gemaakt", zegt zaakwaarnemer Frank Schouten. "Ik wil benadrukken dat er nog geen akkoord is, maar het kan snel gaan."

Doordat Schouten één seizoen bij Telstar speelde, krijgt de club een opleidingsvergoeding. Algemeen directeur Pieter de Waard laat weten dat het om 1/11e deel van vijf procent van de transfersom gaat.

Uitgestippeld
"Hij is er zo rustig onder, hoe hij doet, hoe hij reageert. Hij heeft echt alle ingrediënten om te slagen daar", vervolgt Frank Schouten. "Hij heeft het ook echt allemaal uitgestippeld op deze manier. En ook Ferry de Haan verdient de complimenten. Hij heeft vanaf het begin, toen hij hem bij Telstar zag spelen, laten blijken dat hij het zag zitten in Schouten. Mooi dat Excelsior daar nu ook voor beloond wordt."

Stappen maken
Speeltijd is niet het belangrijkste voor Schouten op dit moment. "Jerdy ziet het als clubs waar hij zich verder kan ontwikkelen. Dat staat los van direct spelen, waar iedereen altijd gelijk over begint. Gewoon de mogelijkheden zien om als voetballer stappen te maken, daar gaat het hem om. En vergis je niet, hij eist de bal op en weet wat hij er mee wil doen."

Afwijzingen
Er was ook belangstelling vanuit Engeland (Crystal Palace), Zwitserland (FC Basel), Frankrijk en Duitsland. "Ongekend eigenlijk. Voor mij, voor Jerdy en voor Excelsior. Ik heb echt mooie clubs teleur moeten stellen", aldus zijn zaakwaarnemer.