Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Asfaltering Zandvoorts 'hobbelfietspad' een stuk dichterbij

3 juli 2019, 09.02 uur · Aangepast 3 juli 2019, 13.43 uur

Goed nieuws voor Zandvoorter Rob van West en andere mindervaliden in het dorp. Wethouder Joop Berendsen heeft toegezegd dat er wordt gekeken naar het asfalteren van het fietspad ter hoogte van zorgcentrum Nieuw Unicum. Van West vraagt daar al jaren om, omdat de hobbels in het wegdek voor hem lichamelijk moeilijk te verdragen zijn.

Berendsen deed die toezegging tijdens de raadsvergadering gisteravond. Al eerder had de Zandvoortse raad aangedrongen op verbetering van het fietspad en vonden er ook herstelwerkzaamheden plaats. Maar volgens Rob van West was dat niet voldoende en bleef het pad slecht te berijden voor mindervaliden in een rolstoel.

(tekst gaat verder na video)

MS-patiënt Rob wil egale fietspaden in Zandvoort - NH Nieuws

Gevaarlijk
Omdat het fietspad zo hobbelend is, wijken veel rolstoelgebruikers uit naar het geasfalteerde fietspad aan de andere kant van de Zandvoortselaan. Dat levert gevaarlijke situaties op, omdat ze dan spookrijdend richting het centrum gaan. Berendsen vindt niet dat de gemeente daar schuldig aan is, maar dat dat de verantwoordelijkheid van die mensen zelf is. 

Lees ook: MS-patiënt Rob blijft strijden voor egale fietspaden: "Zandvoort, schaam je kapot!"

Nog even hobbelen
Momenteel wordt door de gemeente onderzocht wat het kost om het fietspad te asfalteren. Berendsen probeert daar geld voor vrij te maken en daar met de Najaarsnota rekening mee te houden, of het op te nemen in de begroting voor 2020. Dat betekent dat Rob van West en de andere bewoners van Nieuw Unicum voorlopig nog even last hebben van de hobbels, maar hun wens lijkt nu na jaren toch in vervulling te gaan komen.

Meer nieuws uit Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Spaarndam? Kijk op nhnieuws.nl/haarlem

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!