Ga naar Content
Gooi

Aannemer failliet vlak voordat Bussums nieuwbouwcomplex klaar is

2 juli 2019, 20.06 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Noordersluis Bouw BV

De nieuwe huizen op het terrein van de voormalige cacaofabriek Bensdorp in Bussum zijn zo goed als klaar, maar of ze ook echt snel allemaal af komen is nog maar de vraag. De aannemer van het project, Bouwbedrijf Noordersluis, heeft namelijk een faillissement aangevraagd.

Onderaannemers hebben maandag, toen de geruchten over het faillisement al rondgingen, hun spullen van het terrein gehaald. Delen van het complex zijn met hekken afgezet.

Op het Bensdorp-terrein wordt gebouwd aan 40 sociale huurwoningen, 40 huurwoningen in de vrije sector en een gebouw met een culturele functie.

Sociale huurwoningen klaar
Alleen de sociale huurwoningen zijn nu klaar. "We hebben net geluk, omdat de appartementen echt net aan ons zijn opgeleverd. De appartementen zijn bewoonbaar en de nieuwe huurders krijgen gewoon volgende week hun sleutels", zegt woordvoerder Justine Grep van woningcorporatie Dudok Wonen.

Lees ook: Oude Brosfabriek in Bussum omgebouwd tot luxe appartementen

De huurders van de sociale huurwoningen zullen waarschijnlijk alleen merken dat de buitenruimte rond hun huis nog niet klaar is. Grep: "Maar dat gaat slechts om wat laatste dingetjes. Dat pakken wij nu zelf op. We verwachten dat de huurders daar weinig van gaan merken."

Andere delen
De appartementen in de vrije sector en het culturele gebouw, waar zeer waarschijnlijk een muziekschool komt, zijn nog niet klaar. Of en wanneer ze worden afgebouwd, is vanwege het faillissement ongewis. De gemeente Gooise Meren laat weten alles op de voet te volgen. "We hebben wel contact gehad met de aannemer, maar hij kan ons ook nog weinig zeggen over hoe het nu verder moet. Wij willen natuurlijk ook dat alles gewoon netjes wordt afgemaakt."

Bouwbedrijf Noordersluis is zelf onbereikbaar voor commentaar. 

NH Nieuws filmde in 2017, vlak voor de bouw van de woningen, in de voormalige fabriek:

Bouw Woon Leef: Bensdorp - NH

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!