Ga naar Content
West-Friesland

Reacties op uitdelen petitie Enkhuizerzand liegen er niet om: "Ze zijn van de pot gerukt"

2 juli 2019, 19.10 uur · Aangepast 2 juli 2019, 21.44 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Waar de één sterk voorstander is, is de ander fel tegen de uitbreidingsplannen van recreatiegebied Enkhuizerzand. Op de Westerstraat flyert Erfgoedvereniging Heemschut voor hun vandaag gestarte petitie. Er is geen enkele Enkhuizer te vinden die geen mening heeft over de plannen. "We willen geen strekdammen a-la Dubai."

"Het is een economische zelfmoord om het niet te doen", zegt een winkelier die voorstander is van het vakantiepark. Daarbij benadrukt hij de hoeveelheid leegstaande panden die er momenteel op de winkelstraat zijn: "Enkhuizen heeft het nodig dat er meer toeristen komen."

Lees ook: Plan voor bouw van vakantiepark Enkhuizen stuit op veel kritiek: "Aangezicht staat op spel"

Anderen zijn daarentegen wat minder optimistisch. "Ze zijn van de pot gerukt", zegt een voorbijganger. "Dat de gemeenteraad dit heeft kunnen beslissen, is mij echt een raadsel."

Nu al honderden handtekeningen
Erfgoedvereniging Heemschut is samen met Stadsherstel Enkhuizen een petitie gestart. Alleen vandaag al zijn er bijna 500 handtekeningen verzameld. Volgens de organisaties staat het aangezicht van hij IJsselmeer op het spel. Daarnaast zou het park naast het Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum komen, wat de beleving niet ten goede komt, zo valt te lezen op de website van Erfgoedvereniging Heemschut

Lees ook: Nieuwe ontwikkelaar Enkhuizerzand wil 'goede relatie met buren'

Plannen herzien
"Laat het duidelijk zijn dat wij niet tégen de komst van de vakantiewoningen zijn, maar wij willen de dialoog op gang brengen zodat alle partijen erbij betrokken worden en dat het plan opnieuw onder de loep wordt genomen", aldus Christian Pfeiffer van Erfgoedvereniging Heemschut. 

Lees ook: Bezwaar tegen plannen Enkhuizerzand: "Dit raakt ons in de kern van bestaansrecht"

Al een tijd is er veel te doen om de plannen. Eerder werden er ruim zeventig zienswijzen ingediend. In september wordt er in de gemeenteraad over het plan gesproken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!