Ga naar Content
West-Friesland

Techniekonderwijs in West-Friesland krijgt bijna 5 miljoen van ministerie

2 juli 2019, 10.30 uur
Door: Emma Wesseling · Foto: Adobe Stock

Goed nieuws voor het techniekonderwijs in de regio: het regioplan van het Techniekpact West-Friesland is goedgekeurd, wat betekent dat er een subsidie van 4,9 miljoen euro beschikbaar komt vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Penvoerders van het project worden het Tabor D'Ampte, onderdeel van het Tabor College, en het Martinuscollege. In West-Friesland is het plan gericht op het verbeteren van het techniekonderwijs zodat de kloof tussen vraag en aanbod op de technische arbeidsmarkt verkleind kan worden. 

Naast de subsidie van het ministerie wordt het project ondersteund door het primair onderwijs, de zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese bedrijvengroep en het Werkgevers Servicepunt NHN. De Westfriese gemeenten dragen samen ruim €240.000 bij. 

Lees ook: Rijk investeert vier miljoen om Gooise scholieren te interesseren in techniek

Het geld zal voornamelijk gebruikt worden om het techniekonderwijs te versterken. Zo wordt de infrastructuur voor techniekonderwijs vernieuwd en worden de techniekteams op verschillende scholen versterkt. Ook wordt er flink ingezet op het werven van nieuwe techniekscholieren op onder andere basisscholen. 

Aan het begin van het schooljaar komen alle betrokken groepen bij elkaar om te brainstormen over de precieze invulling van de subsidie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!