Ga naar Content
Alkmaar

Zomeren op het Plein in Alkmaar: "Publiek is onze inspiratiebron"

1 juli 2019, 12.00 uur · Aangepast 1 juli 2019, 12.54 uur
Door: · Foto: Alkmaar Centraal

De kop is er af voor het nieuwe seizoen van 'Zomer op het Plein' in Alkmaar. Dit weekend trapten onder andere cabaretier Dolf Janssen en de zingende zussen van OG3NE af op het Canadaplein. Voor de 19e keer organiseert Theater De Vest de gratis culturele weekeinden in de binnenstad.

Het Canadaplein in Alkmaar liep zaterdagavond en zondagmiddag weer vol voor de eerste Zomer op het Plein van dit seizoen. De formule is vertrouwd, maar het gezicht is grondig aangepakt. Er zijn nieuwe logo's, maar meest in het oog springend is toch wel het nieuwe podium.

"We hebben met veel plezier 18 jaar lang met het oude podium gewerkt, maar moesten toch wel erkennen dat dat de nodige beperkingen kende qua hoogte en waar het om vierkante meters gaat", legt projectleider Henk Foekema van TAQA Theater De Vest uit.

"Dit nieuwe podium biedt weer allerlei kansen om andere dingen te doen." Foekema deelt naar aanleiding van een vraag over het altijd maar weer boeiende programma van Zomer op het Plein en passant een groot compliment uit aan de bezoekers die "in grote getal kennis komen nemen van het programma, want dat is echt onze inspiratiebron."

Dat het programma 'voor jong en oud' geschikt is werd dit weekend al duidelijk. Waar cabaretier Dolf Jansen met Soundbridge en singer-songwriter Elly O’Keefe vooral een wat 'volwassener' publiek naar het Canadaplein wist te trekken, was de gemiddelde leeftijd zondag lager.

Toen was het de beurt aan de drie zingende zussen van OG3NE die in het kader van het jaarlijks terugkerende 'talentstage' met een uit conservatoriumstudenten bestaande begeleidingsband het publiek vermaakten. Kijk voor het programma voor de komende weekeinden op de website van Zomer op het Plein.

Mediapartner Alkmaar Centraal was er met de camera bij:

Zomer op het Plein Alkmaar 2019 - Alkmaar Centraal