Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar voert actie: vijf afdelingen dicht

27 juni 2019, 16.59 uur · Aangepast 28 juni 2019, 10.23 uur · Foto: FNV

Op 2 juli zullen de operatiekamers, het laboratorium, de afdelingen radiologie, sterilisatie en nucleaire geneeskunde van het Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar gesloten zijn voor niet-spoedeisende zaken. Er zal door het personeel een zondagsdienst worden gedraaid.

Het personeel voert actie voor een betere cao. De onderhandeling zijn op 3 juni vastgelopen en met deze actie hoopt het personeel hun eisen kracht bij te zetten. Naast een salarisverhoging van vijf procent en een extra toeslag op het loon voor onregelmatigheidsdiensten, willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

Lees ook: Personeel van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar gaat actievoeren: "We zijn zo boos"

Van de tientallen ziekenhuismedewerkers die op 2 juli zijn ingeroosterd, zullen er slechts een paar daadwerkelijk aan het werk gaan voor spoedeisende zaken. Zo kan ondanks de actie de patiëntveiligheid gegarandeerd worden. 

Uitzondering
Een woordvoerder van het ziekenhuis laat aan NH Nieuws weten dat acute zorg en de behandeling van kinderen, kankerpatiënten en patiënten in de categorie 'zwaarwegend bezwaarlijk' ondanks de acties gewoon doorgaat. "De behandelend arts beoordeelt of een patiënt in die laatste categorie valt." Ook mensen die een afspraak hebben op een van de poliklinieken kunnen dinsdag in het ziekenhuis terecht.

Afgelopen maandag trapten de medewerkers van het ziekenhuis de actie af. Zo'n 450 collega's verzamelenden zich voor het ziekenhuis om te laten zien dat het menens is. 

Naast de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar voeren ook personeel van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven actie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!