Start van hoofdcontent

BLOEMENDAAL

nl

Elsevier: Nederlander woont het liefst in regio Haarlem

27 juni 2019, 11.17 uur · Foto: Google Maps

Woon je aan de Heemsteedse Dreef in Overveen of in de Koninginnebuurt in Haarlem? Dan is elke Nederlander jaloers op je. Weekblad Elsevier heeft laten onderzoeken wat de 'beste' gemeenten van Nederland zijn. Heemstede en Bloemendaal staan drie en vier op de lijst beste gemeenten. Haarlem staat 38 en Zandvoort is ondanks de ligging aan het strand op 192 geëindigd.

"Als geld geen rol speelt, woont de Nederlander het liefst in de regio Haarlem", meldt Elsevier vandaag. Het weekblad liet bureau Louter het onderzoek uitvoeren. Het bureau keek naar de kwaliteit en aantrekkelijkheid van alle woonomgevingen. Elsevier heeft daarbij huizenzoekers in gedachten die willen weten waar ze het beste kunnen wonen. 

Lees ook: Noord-holland bezaaid met aantrekkelijke woongemeenten

Louter legde de Nederlandse gemeenten op 97 punten langs de meetlat. Liggen er goede scholen in de buurt? Zijn er winkels en is er horeca? Betrokken burgers en weinig overlast zijn ook belangrijke pijlers. Elsevier: "Om vast te stellen wat de ideale woonplek van de gemiddelde Nederlander is, zijn feitelijke gegevens over gemeenten, buurten, steden en regio’s gewikt en gewogen op basis van resultaten van een grootschalige enquête."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!