Ga naar Content
Noordkop & Texel

Medemblik: 'Verstandig dat Hollands Kroon ontwikkelingsplannen heeft uitgesteld'

26 juni 2019, 20.01 uur · Aangepast 26 juni 2019, 20.42 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Medemblik is blij dat de raad van buurgemeente Hollands Kroon heeft besloten om plannen voor het ontwikkelen van het gebied tot nader orde uit te stellen. Dat laat wethouder Andrea van Langen weten aan NH Nieuws.

In het zogenoemde gebiedsplan is een stuk van 1500 hectare in de Wieringermeer beschikbaar gesteld om ruimte te bieden aan "grootschalige activiteiten", zoals glastuinbouw en datacenters. De West-Friese gemeenten zijn fel tegen het plan, en waren niet blij dat er niet met ze was gesproken over het voorstel. 

Lees ook: Raad Hollands Kroon stuurt 'Gebiedsplan Wieringermeer' terug naar bewoners en buren

Dus is de Medemblikse wethouder Andrea van Langen tevreden nu de raad van Hollands Kroon hun wethouder terug naar de tekentafel heeft gestuurd. "Dat is een wijs besluit. Ook vind ik het positief dat er een voorstel is om het gebied te verkleinen."

'Willen in gesprek met Hollands Kroon'
De VVD in Hollands Kroon stelde namelijk voor om het gebied terug te brengen tot 750 hectare, terwijl in de eerste plannen zelfs nog werd gesproken over 2.500 hectare. "We willen als West-Friesland graag in gesprek met Hollands Kroon en dat is wat er nu eerst moet gebeuren", zegt de wethouder.

Wanneer het plan voor West-Friesland wel acceptabel is wil Van Langen niet zeggen."Op de inhoud wil ik nog niet vooruitlopen. We verwachten dat we uitgenodigd worden voor een gesprek, en anders zullen we zelf contact opnemen."