Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: Te weinig passende woningen voor ouderen

26 juni 2019, 12.00 uur · Aangepast 26 juni 2019, 16.12 uur
Door: · Foto: ANP

Ouderenbond ANBO vindt dat er te weinig passende woningen zijn voor ouderen, terwijl de behoefte aan goede zorg alleen maar toeneemt door de vergrijzing en het groeiend aantal mensen met dementie. Moet de overheid dat beter regelen?

Lange termijn
De Tweede Kamer sprak gisteren over de verpleeghuiszorg. Het ging onder meer over de huidige tekorten aan plekken in verpleeghuizen. Maar ouderenbond ANBO vindt dat de overheid verder vooruit moet kijken. De komende jaren wordt de vraag naar goede zorg alleen maar groter.

Woningen
De ouderenbond zegt dat er veel meer passende woningen voor ouderen moeten worden gebouwd. Veel huisartsen zien ouderen in hun praktijk die nog zelfstandig thuis wonen, terwijl dat eigenlijk niet meer gaat. Steeds meer ouderen staan op een wachtlijst voor een verpleeghuis of aanleunwoning. 

Maatschappelijk debat
De ANBO roept de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op om een maatschappelijk debat te starten over wonen, welzijn en zorg voor de huidige en toekomstige ouderen in ons land. De Peiling begint dat 'maatschappelijk debat' vandaag alvast. Wat vind jij? Moeten er betere voorzieningen voor ouderen komen of is het juist goed om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven? We horen het graag van je!

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de
Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].