Noord-Holland

Nederlandse voetbalsters naar kwartfinales WK door zege op Japan

25 juni 2019, 22.57 uur · Aangepast 25 juni 2019, 23.19 uur
Door: · Foto: ANP

De Nederlandse voetbalsters hebben de kwartfinales bereikt op het WK in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg Japan, de wereldkampioen van 2011 en verliezend finalist van 2015, in de achtste finales met 2-1. Lieke Martens benutte in de laatste minuut een strafschop en schoot Oranje daarmee voor de eerste keer in de historie naar de laatste acht op een WK.

Martens had na een kwartier ook al de score geopend, maar Yui Hasegawa trok kort voor rust de stand weer gelijk. Oranje ontsnapte in de tweede helft een paar keer aan een achterstand. Een verlenging leek in de maak, tot de bal vlak voor tijd op de stip ging nadat Vivianne Miedema de bal op de uitgestoken arm van Saki Kumagai had geschoten.

De ploeg van Wiegman neemt het zaterdag in de kwartfinales in Valenciennes op tegen Italië. Dan staat ook een ticket naar de Olympische Spelen op het spel.