Ajax naar dubbele cijfers in eerste oefenpot

25 juni 2019, 22.39 uur · Aangepast 25 juni 2019, 23.16 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Niels Boersema

Landskampioen Ajax is het nieuwe seizoen met een doelpuntrijke overwinning op Quick'20 begonnen. Het werd in Oldenzaal 11-2 voor de ploeg van trainer Erik ten Hag, waarbij het mooiste doelpunt op naam kwam van Jip Kemna.

De speler van de hoofdklasser maakte het tweede doelpunt van de amateurs vanaf de strafschopstip met een authentieke 'Panenka'.

Klaas Jan Huntelaar tekende voor de eerste twee Ajax-treffers (waaronder één penalty), waarna Tim Zwienenberg tegen scoorde. In de eerste helft passeerde Jelle Leenders zijn eigen keeper, scoorde Vaclav Cerny drie goals en maakte Noa Lang er ook nog eentje. Halverwege was het daardoor 7-2 voor Ajax.

Uiteraard werd er tijdens deze eerste oefenwedstrijd van het seizoen veel gewisseld. Aan het begin van de tweede helft stuurde Ten Hag een compleet nieuw elftal het veld in. Dit elftal scoorde nog eens vier keer. Victor Jenssen (2), Dani de Wit (strafschop) en Brian Brobbey waren de doelpuntenmakers.

Opstelling Ajax eerste helft: Kotarski, Dest, Magallán, Pierie, Martínez, Ekkelenkamp, Cerny, Gravenberch, Huntelaar, Lang, Labyad.

Opstelling Ajax tweede helft: Van Leer, J.Timber, Schuurs, Botman, Kemper, Q.Timber, Kühn, Jensen, Brobbey, De Wit, Johnsen.