Noord-Holland

NL
V

Kamer wil uitleg over storing 112

24 juni 2019, 20.00 uur · Foto: Adobe Stock

De Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over de grote storing bij telecombedrijf KPN waardoor het alarmnummer 112 in grote delen van het land urenlang niet bereikbaar was.

Chris van Dam van regeringspartij CDA vindt het "redelijk onbegrijpelijk" dat het alarmnummer zo kwetsbaar is. Hij hoopt bij het Vragenuurtje dinsdagmiddag in de Tweede Kamer opheldering te krijgen, twitterde hij. "Want dit moet niet mogen."

Lees ook: Telefoonstoring lijkt verholpen: noodnummer 112 weer bereikbaar

Zijn VVD-collega Arne Weverling wil van het kabinet weten wat de oorzaak van de storing is en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. "Een storing bij hulpdiensten is levensgevaarlijk. Elk gemist telefoontje is potentieel levensbedreigend", stelde hij op Twitter.

'Niet uit te leggen'
"Blijkbaar is er nog steeds geen goede back-up. Minister Grapperhaus moet ophelderen hoe dit kan", aldus Attje Kuiken van oppositiepartij PvdA. Volgens haar beloofde toenmalig justitieminister Ivo Opstelten zeven jaar geleden al na een grote storing met 112 "dat dit zou worden geregeld en het werkt nog steeds niet. Het is toch niet uit te leggen dat dit nog steeds niet is gebeurd?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!