Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Storing bij telefoonproviders: ook 112 niet bereikbaar

24 juni 2019, 16.17 uur · Aangepast 24 juni 2019, 16.35 uur · Foto: Allestoringen.nl / Adobe Stock

Door een grote storing bij KPN zijn er problemen met bellen, waardoor onder andere het noodnummer 112 en het politienummer 0900-8844 niet bereikbaar zijn. De politie gaat extra surveilleren op straat.

"Dit is wel een groot probleem", aldus een woordvoerder. "Het enige dat we kunnen doen is al onze dienstdoende politie-eenheden de straat opsturen en zoveel mogelijk surveilleren. We hopen natuurlijk dat deze storing zo snel mogelijk opgelost wordt, dat is onze grootste prioriteit."

Gemeenten kampen ook met de storing en laten via Twitter weten dat ze niet bereikbaar zijn. Het gaat onder andere om Purmerend, Beemster en Hilversum. 

Providers
In Noord-Holland lijkt het zich vooral af te spelen in de regio Amsterdam en Zaandam en rondom Alkmaar. Op allestoringen.nl stromen de meldingen in razend tempo binnen. Ook andere providers zoals T-Mobile, Vodafone, Telfort en Ziggo lijken volgens de site problemen te ondervinden. 

KPN zegt in een reactie dat er hard aan wordt gewerkt om de storing zo snel mogelijk op te lossen. Volgens de provider is nog niet duidelijk waarom er niet of slecht gebeld kan worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!