Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

nl

Verkeer Afsluitdijk vanaf vandaag over één weghelft: "Hou de verkeersinformatie in de gaten"

24 juni 2019, 12.20 uur · Aangepast 24 juni 2019, 14.52 uur · Foto: Wikimedia Commons

De grote geplande werkzaamheden aan de Afsluitdijk gaan vandaag een nieuwe fase in. Automobilisten moeten tot 2023 rekening houden met hinder, en voor fietsers is de dijk op een aantal spaarzame zondagen na zelfs helemaal afgesloten.

Er is veel om te doen geweest maar de werkzaamheden aan de Afsluitdijk zijn sinds april toch echt van start gegaan. Joost van de Beek van Rijkswaterstaat vertelt bij NH Radio wat automobilisten precies te wachten staat. 

Bekijk hieronder hoe fietsers voorlopig afscheid namen van de Afsluitdijk, tekst gaat verder onder video

Honderden fietsers nemen afscheid van de Afsluitdijk: 'Klote dat ie dicht gaat' - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

"Het gaat zorgen voor de nodige overlast en vertragingen", geeft hij toe. Door de omvangrijke werkzaamheden zal het verkeer op verschillende momenten van beide kanten over één weghelft moeten, wat voor files en vertragingen kan zorgen. 

Lees ook: Omrop Fryslân en NH Nieuws maken serie over verbouwing Afsluitdijk

"Er gaat heel veel gebeuren. De Afsluitdijk is toe aan een grote opknapbeurt. De dijk wordt in zijn geheel gesterkt, er komen twee nieuwe spuisluizen, twee nieuwe stormvloedkeringen, er wordt een kabel aangelegd voor een windmolenpark en de weg wordt nog gereconstrueerd. Eigenlijk alles wordt aangepakt", vertelt van de Beek. De werkzaamheden zijn de grootste werken die aan de dijk worden verricht sinds de opening in 1933. 

NH Nieuws was erbij toen de werkzaamheden officieel van start gingen, tekst gaat verder onder video

Werk aan Afsluitdijk kan nu echt beginnen - NH Nieuws

Van de Beek raadt automobilisten aan om de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Inschatten hoe ver de files op zullen lopen is namelijk onmogelijk: "Dat zal echt van dag tot dag verschillen. Als mensen de fileinformatie goed in de gaten houden, weten ze precies hoe lang ze straks eventueel in de file komen te staan."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!