West-Friesland

'Verdachte brute verkrachting Hoorn eerder veroordeeld voor verkrachting 16-jarige'

24 juni 2019, 07.51 uur · Aangepast 24 juni 2019, 09.57 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

De verdachte van de gewelddadige verkrachting in Hoorn eind mei, ging eerder in de fout. Tijdens een proefverlof in 2014 verkrachtte hij een 16-jarig meisje, eveneens uit Hoorn.

Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Volgens de krant gaat het om Mourad T., maar dat kan de politie vanwege het lopende onderzoek niet bevestigen. Het OM zegt niet te kunnen 'bevestigen of te ontkennen' of het om T. gaat. 

Lees ook: Vrouw (23) van fiets getrokken en verkracht in Hoorn 

Van de lange lijst strafbare feiten die T. volgens de krant achter zijn naam heeft staan, is de verkrachting van de 16-jarige Hoornse het opvallendst. 

"Je moet je bek houden, anders ga ik je schieten", zou T. gezegd hebben terwijl hij zijn 16-jarige slachtoffer in 2014 tot seks dwong. Zij zou door het seksuele geweld een posttraumatische stressstoornis hebben opgelopen.  

Enkelband doorgeknipt
Om zijn daden te verbloemen, keerde hij niet terug van proefverlof. In plaats daarvan knipte hij zijn enkelband door en verdween weken van de radar. Toen hij uiteindelijk alsnog werd opgepakt, spoot hij een dosis pepperspray in het gezicht van de agent die hem wilde aanhouden. 

Lees ook: Man (29) aangehouden voor gewelddadige verkrachting Hoorn 

Na een eis van 2,5 jaar veroordeelde de Haarlemse rechtbank T. in september 2015 tot 27 maanden cel. Die straf was hoger dan gebruikelijk bij vergelijkbare zaken, omdat de rechtbank de jeugdige leeftijd van en psychische gevolgen voor het slachtoffer extra zwaar liet meewegen. 

'Voor leven getekend'
"Haar leven zal lange tijd, zo niet haar leven lang, getekend blijven door de afschuwelijke ervaring die ze heeft moeten ondergaan", citeert de krant uit het vonnis. 

Vanwege zijn eerdere veroordeling was T.'s dna in de landelijke dna-databank opgenomen, wat de recherche op het juiste spoor zette na de verkrachting van zijn recentste slachtoffer. 

Compliment
Burgemeester Jan Nieuwenburg is blij dat de politie de verdachte 'met relatief weinig aanknopingspunten toch zo snel' is opgepakt. "Dat is een enorm compliment waard."

Kort na de verkrachting maakte NH Nieuws onderstaande reportage, waaruit blijkt dat veel buurtbewoners niet meer met een gerust hart over straat gaan: 

Onrust in Hoornse wijk na verkrachting: "Ik had er voor haar willen zijn op dat moment" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp