Ga naar Content
Alkmaar

Maarten van der Weijden kort gestopt vanwege schuurplekken

24 juni 2019, 06.57 uur · Aangepast 24 juni 2019, 09.45 uur
Door: · Foto: ANP

Alkmaarder Maarten van der Weijden heeft rond 04.45 uur tijdens zijn elfstedenzwemtocht een korte medische pauze genomen. Na zijn nachtrust was hij al behandeld aan schuurplekken. Die bleven hem hinderen dus is hij na ruim een uur zwemmen weer uit het water gehaald.

Rond 05.10 uur vervolgde hij zijn tocht, meldt Omrop Fryslân. Zijn zwempak werd ingesmeerd met zalf in de hoop dat dit het schuren vermindert. Ook is het op een aantal plekken iets ruimer gemaakt. Dit was niet zonder risico, omdat er mogelijk nieuwe scheuren konden ontstaan.

De planning is door deze ingreep aangepast. Waarschijnlijk komt Van der Weijden rond 06.00 uur langs het punt in de jachthaven van Birdaard waar hij vorig jaar op moest geven.

Lees ook: Maarten van der Weijden na kusjes van dochters onderweg naar 'Hel van het Noorden'

Met zijn zwemtocht door Friesland haalde Van der Weijden vorig jaar 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek. Tot zijn teleurstelling moest hij toen na 163 kilometer in Birdaard stoppen omdat zijn lichaam het niet meer aankon.

Van der Weijden heeft goede hoop dat hij door de ervaringen van vorige keer zijn tocht dit keer wel kan voltooien en maandag na 200 kilometer in Leeuwarden zal finishen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!