Ga naar Content
Sport

Olympische ambities bij beachhandball

23 juni 2019, 16.06 uur · Aangepast 23 juni 2019, 18.09 uur
Door: · Foto: NH Sport/Dennis Nieuwenhuis

Beachhandball hoopt in 2024 aanwezig te zijn als sport op de Olympische Spelen in Parijs. Daar kwam onze razende reporter Dennis Nieuwenhuis achter bij zijn bezoek aan SDS'99 in Blaricum. Daar werd voor het vijfde jaar een toernooi georganiseerd.

Beachhandball op de Spelen het komt een stuk dichterbij. "Nou we zijn natuurlijk afgelopen jaar voor het eerst op de jeugd Olympische Spelen geweest, dat was voor het eerst dat onze sport daar aanwezig was en als het goed is komt dat in 2024 weer", vertelt Saskia van Groen van de handbalbond trots.

Bijzondere puntentelling
Het viel Dennis bij zijn bezoek op dat er een hele andere puntentelling is dan bij het normale handbal. "Ze maken een pirouette in de lucht om twee punten te verdienen, want je wil liever twee punten dan 1 punt en als ze in de lucht vliegen en ook de bal vangen is dat ook twee punten", legt Emma Lanphen van de organisatie uit.

Dennis een keer bij jou langs?
Wil je ook een keer dat Dennis Nieuwenhuis bij jouw evenement langskomt of wil je hem laten kennismaken met een nog vrij onbekende sport? Stuur dan een mail naar [email protected]