Ga naar Content
Haarlem

Triple Threat uit Haarlem beste club van het land

21 juni 2019, 10.36 uur · Aangepast 21 juni 2019, 18.03 uur
Door: · Foto: NHNieuws/Dimitri Walbeek

Basketbalvereniging Triple Threat uit Haarlem is uitgeroepen tot 'Club van het Jaar 2019'. Dit is een prijs van NOC*NSF, Rabobank en Algemeen Dagblad.

Naast de titel krijgt de club uit Schalkwijk een professionele masterclass aangeboden die afgestemd wordt op de behoeften van de club. En om de clubs extra in de schijnwerpers te zetten, maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm voor hen.

Lees ook: Jonge haarlemse club stroomt over van basketbaltalent

De jury zegt kippenvel te hebben gekregen tijdens het gesprek met Triple Threat en vat de vereniging als volgt samen: “Triple ThreaT is een way of life, een tweede familie. Voor sommigen zelfs de enige familie die ze hebben." Dit is te lezen in het Algemeen Dagblad

Gefrustreerd
Een groot deel van de jeugd in Schalkwijk groeit op met het gevoel dat zij achtergesteld zijn en eigenlijk niet thuis horen in deze samenleving. Jongeren voelen zich onbegrepen, ongehoord en zijn gefrustreerd. Vaak resulteert dit in een bepaalde afzet tegen de samenleving en alle vormen van autoriteit.

Triple Threat (TTT) wil die vicieuze cirkel doorbreken door zich te richten op de talenten en kwaliteiten die een ieder bezit. Iedereen is daarom welkom, het is een hechte en inclusieve sportclub. De oprichters zijn zelf rolmodellen voor de jeugd. Jongens en meiden kijken naar ze op, willen ook zo zijn. En TTT biedt ze die kans.

Zelfvertrouwen
Door onder andere basketbal wordt de jeugd duidelijk gemaakt dat er kansen genoeg liggen. Kansen verzilveren gaat alleen wel gepaard met discipline, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. En juist dat is wat je meekrijgt als lid van Triple Threat. Het is mooi als je basketbal-talent hebt, het is veel mooier als je je als mens weet te ontwikkelen. Wat jongeren bij de vereniging leren, vertaalt zich naar het dagelijks leven.

Ambitie
De vereniging is hét voorbeeld van een club die impact in de maatschappij realiseert. Door het bestaan van de vereniging krijgen jongeren perspectief en waarden. Ze hebben de mooie ambitie om over een aantal jaar een eigen accommodatie te hebben waarin ze in alle behoeftes van hun leden kunnen voorzien. Kortom, Triple ThreaT is de titel ‘Club van het Jaar’ meer dan waardig, oordeelt de jury.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!