Ga naar Content

Man (29) aangehouden voor gewelddadige verkrachting Hoorn

In het onderzoek naar de gewelddadige verkrachting op de Holenweg in Hoorn, in de nacht van 31 mei op 1 juni, heeft de politie een verdachte aangehouden: een 29-jarige man uit Hoorn.

Hij werd gisteren in zijn woonplaats aangehouden, zegt een politiewoordvoerder voor de camera van NH Nieuws. "Maar omdat de verdachte in beperkingen zit, zijn we verder terughoudend met de woordvoering. Dat heeft ook te maken met ons onderzoek."

Zijn verblijfplaats werd doorzocht en er zijn meerdere goederen in beslag genomen. Om welke spullen het gaat, wil de politie niet kwijt. Het slachtoffer is inmiddels door de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Lees ook: Politie krijgt meerdere tips binnen in verkrachtingszaak Hoorn

De bewuste nacht werd het 23-jarige slachtoffer van haar fiets getrokken, mishandeld en verkracht in Hoorn. De vrouw fietste op dat moment op het fietspad aan het einde van de Holenweg en was vanuit het centrum onderweg naar huis. 

Lees ook: Vrouw (23) van fiets getrokken en verkracht in Hoorn

De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek voort. 

Horinezen reageerden geschokt op de verkrachting van de 23-jarige vrouw. "Ik ben zelfs nog drie keer wakker geweest die nacht, maar ik heb niks gehoord. Ik had er echt voor haar willen zijn op dat moment", zei een omwonende destijds tegen NH Nieuws.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!