Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Purmerendse cafébaas mishandeld voor eigen zaak: man (19) opgepakt

19 juni 2019, 14.44 uur · Aangepast 19 juni 2019, 15.44 uur
Door: · Foto: Google Streetview

Een 56-jarige café-eigenaar uit Purmerend is in de nacht van zaterdag op zondag zwaar mishandeld. Dat gebeurde pal voor zijn eigen zaak op de Koemarkt, kort nadat hij zijn zaak had gesloten. Vanochtend is de eerste verdachte aangehouden.

Dat meldt de politie. Nadat de laatste gasten het café rond 2.30 uur hadden verlaten, bleven enkele gasten en medewerkers voor het café hangen. Terwijl ze stonden te roken en te praten, kwam er een jongeman op hen afgelopen. Om onduidelijke reden ontstond er ruzie, wat de aandacht trok van enkele omstanders.  

Lees ook: Politie geeft heftige beelden vrij van mishandeling in Purmerends café

Ook de cafébaas - die op dat moment nog in zijn zaak was - merkte dat er iets aan de hand was en liep naar buiten. Daar zag hij hoe de jongeman enkele van zijn medewerkers aanviel en sloeg. Vanuit het niets zag hij vanuit de groep omstanders een tweede jongeman opduiken, die een ander personeelslid tegen het hoofd stompte. 

In gezicht gestompt
Toen de uitbater tussenbeide wilde komen, werd ook hij herhaaldelijk in z'n gezicht gestompt. Hij raakte daarbij gewond. 

Onderzoek leidde de politie naar een 19-jarige verdachte, die vanochtend werd aangehouden. Hij zit vast op het bureau, waar hij wordt verhoord. De tweede verdachte is nog niet in beeld, al zet de politie het onderzoek voort. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!