Amsterdam

Drie getuigen melden zich in verband met fatale mishandeling Amsterdam

18 juni 2019, 21.54 uur · Door AT5

AMSTERDAM - Drie getuigen hebben zich afgelopen week bij de politie gemeld naar aanleiding van de zware mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Amsterdam. De vrouw overleed vorige week aan haar verwondingen.

Dat meldt de politie vanavond in Opsporing Verzocht. Chitanie werd op zondagavond 21 april rond 21.30 uur aan de Geervliet aangetroffen in een plas bloed. Ze was zo zwaar mishandeld, dat haar familie haar in het ziekenhuis niet meer herkende.

Lees ook: Verdachte fatale mishandeling Amsterdam is statushouder: raadsleden willen spoeddebat

Al snel kon in de omgeving een 20-jarige man worden aangehouden. Hij heeft bekend dat hij mevrouw Chitanie zwaar heeft mishandeld. Ook heeft hij gezegd dat hij met haar seksueel contact heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog. Het betreft een statushouder die volgens zijn raadsman vermoedelijk een psychose kreeg.

Signalement
De politie deed vorige week in het opsporingsprogramma al een getuigenoproep. Inmiddels is ook het signalement van de verdachte bekendgemaakt, iets wat ongebruikelijk is als iemand al is opgepakt. Het gaat om een donkergetinte man van 1,60 meter lang. Hij heeft kort zwart kroeshaar, een normaal postuur. Hij droeg die avond een zwarte pet met rode tekst, een open groene jas, een wit shirt en een grijze joggingbroek.

Lees ook: Met wie knoopte verdachte fatale mishandeling Amsterdam een praatje aan?

Het is voor de recherche nog niet duidelijk hoe en waar mevrouw Chitanie de verdachte is tegengekomen, wat voor contact ze hebben gehad en waarom zij zo ernstig is mishandeld. Het slachtoffer liep die Eerste Paasdag om 21.15 uur vanaf haar woning aan de Rhijnestein, in de richting van het Gijsbrecht van Aemstelpark.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!