Ga naar Content
Sport

Drie dagen mountainbike-spektakel in Spaarnwoude

18 juni 2019, 10.30 uur
Door: · Foto: Mountainbike Spaarnwoude

Recreatiegebied Spaarnwoude staat komend weekend in het teken van mountainbike. Vrijdagavond begint het spektakel met het Nederlands Kampioenschap Eliminator.

Eliminator houdt in dat vier fietsers op hoge snelheid een parcours afwerken volgens een knock out-systeem. 

Naast het NK op vrijdagavond 21 juni zijn er wedstrijden voor de internationale XLC 3 Nations Cup op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Deze wedstrijdserie brengt in verschillende leeftijdscategorieën de beste mountainbikers uit met name België, Duitsland en Nederland aan de start. Ook talentvolle Noord-Hollandse mountainbikers doen aan deze wedstrijden mee.

Recreatief
Op zaterdag 22 juni is ook de Landelijke Jeugd Competitie in Spaarnwoude. Hier komen ambitieuze nationale bikers onder de 15 jaar in actie in een aantal leeftijdsklassen. Op zondag 23 juni tenslotte, is er ook een Funrace. Hieraan kunnen recreatieve mountainbikers en mountainbikers met een basislicentie deelnemen.

Nederlands Kampioenschap
Het mountainbike-evenement in Spaarnwoude bij de sneeuwhal Snowplanet heeft de afgelopen jaren goed aan de weg getimmerd. Reden voor wielerbond KNWU om aan Spaarnwoude voor 2020 het officiële Nederlands Kampioenschap Mountainbike toe te kennen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!