Noord-Holland

ANWB schrijft brandbrief aan nieuw provinciebestuur: 'Meer geld voor verkeersveiligheid'

17 juni 2019, 16.48 uur · Foto: Adobe Stock

Whatsapp

De ANWB is niet blij met het coalitieakkoord dat door de provincie Noord-Holland gepresenteerd is. Er is te weinig geld uitgetrokken voor verkeersveiligheid, blijkt uit een brief die NH Nieuws in handen heeft.

In de brief is te lezen hoe de ANWB in mei een rondetafelgesprek heeft gehad met de verschillende potentiële coalitiepartijen om hun visie op mobiliteit in de provincie duidelijk te maken. 

Lees ook: ANWB: in vier jaar tijd 48 doden in het Noord-Hollandse verkeer

Zo geven ze aan blij te zijn met de investeringen die gemaakt worden in onder andere bereikbaarheid en de natuur, om de groei van de provincie te kunnen faciliteren. De ANWB is echter niet blij met de afwezigheid van duidelijke afspraken over verkeersveiligheid. 

Lees ook: ANWB en ondernemers willen actie minister: "Wegen in Nederland moeten veilig zijn"

Zo blijkt uit onderzoek dat 16 procent van de provinciale wegen een 'risicovolle weginrichting' heeft, maar heeft de coalitie in het akkoord geen woord over deze risico's gerept. Wel geeft de ANWB aan blij te zijn met de toegezegde zes miljoen euro voor fietsbeleid, waarmee onder andere aandacht zal worden besteed aan veiligheid voor fietsers. 

Ambities verhogen
De ANWB geeft aan graag samen te willen werken met de nieuwe Gedeputeerde voor Mobiliteit om te kijken 'of de ambities voor verkeersveiligheid verhoogd kunnen worden.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp