Ga naar Content
Haarlem

Connexxion: Directe spitsbus van Haarlem-Noord naar Amsterdam-Zuid

17 juni 2019, 13.41 uur · Aangepast 17 juni 2019, 14.33 uur
Door: · Foto: Connexxion

Haarlem krijgt een extra spitsbus die rijdt van het ziekenhuis in Noord tot aan Amsterdam-Zuid. Het plan is dat deze lijn 245 van Connexxion er vanaf 25 augustus al komt. Ook voor busreizigers vanuit Velsen is dit een snellere route naar de hoofdstad.

Het gaat om een plan dat nog moet worden goedgekeurd door reizigersorganisaties en andere belanghebbenden. Deze lijn 245 moet onder meer de dubbeldekkers van lijn 346 ontlasten. Zo krijgt het centrum van de stad op termijn misschien minder bussen in de spits te verwerken.

Steunpilaar
De nieuwe spitslijn gaat mogelijk ook het NS-station aandoen, maar tijdens een pilot tijdens het eerste half jaar in ieder geval nog niet. De bus leidt direct naar de Prins Bernhardlaan en gaat daarna de stad uit. Zo ontlast de busmaatschappij de drukke wegen in het centrum zoals Tempelierstraat en Rustenburgerlaan.

Ook doet deze nieuw bus 245 het Reinaldapark aan. Vaak laten de dubbeldekkers van lijn 346 hier reizigers staan omdat de bussen al vol zitten. "Zo wordt lijn 245 op twee plaatsen in Haarlem een 'steunpilaar' en 'overloop' voor lijn 346", aldus Connexxion.

Snelbus
Tot geluk van veel reizigers in Haarlem-Noord stopt de snelbus ook bij de haltes Minahassastraat en Julianapark. Dat kan volgens berekeningen van Connexxion driehonderd reizigers per dag schelen die dan niet meer op het station overstappen op de dubbeldekkers van lijn 346. De haltes van lijn 245 moeten worden: Delftplein, Minahassastraat, Julianapark, Prins Bernhardlaan, Reinaldapark, Amstelveenseweg, VU, De Boelelaan en Station Zuid. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!