Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Skuumkoppe de publiekslieveling tijdens de Noord-Hollands Bierverkiezing

15 juni 2019, 16.34 uur · Aangepast 15 juni 2019, 18.29 uur · Foto: NH Nieuws / Laurens Niezen

De beste bieren van Noord-Holland zijn bekend! De Skuumkoppe van de Texelse Bierbrouwerij uit Oudeschild, een welbekend bier in Noord-Holland, is door het publiek als beste bier gekozen tijdens de vijfde editie van de Noord-Hollandse Bierverkiezing. "Een geliefd bier, bij een groot publiek", vertelt juryvoorzitter Frans Ruiter.

Het bier Naughty Badass Modder Fokker van Brouwerij Tamesteut eindigde als tweede bij het publiek en Oh Vienna van de Amsterdamse brouwerij Bierverbond is derde geworden.

Categorie zwaar bier
In de categorie zwaar bier ging de eerst prijs naar het bier Naughty Badass Modder Fokker van Brouwerij Tamesteut in Hoorn. "Het is echt een prachtig volmondige Stout. Volledig in balans", aldus Frans. Op de tweede plek eindigde 'Staal' van brouwerij Bier door Mannen uit Uitgeest. Het bier 'De Direkteur' van Brouwerij de School uit Badhoevedorp eindigde als derde. 

Categorie licht bier
In de categorie licht bier ging de eerste prijs naar Dutch Eagle van More Brewing uit Amsterdam. Nummer twee was Track Down van Brouwerij het Uiltje uit Haarlem en nummer drie is Loki Golden IPA geworden van de Amsterdamse brouwer Walhalla Craft Beer.