Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

'Dutch Eagle' van brouwerij Morebeer Brewing in de prijzen met Noord-Hollandse Bierverkiezing

15 juni 2019, 16.24 uur · Foto: NH Nieuws / Laurens Niezen

"We zijn unaniem enthousiast", zegt juryvoorzitter Frans Ruiter over het bier 'Dutch Eagle'. "Hij heeft een hele mooie geur van passievrucht en ananas. En een hele mooie balans in de hopsoorten. Een heel prettige fruitige doordrinker." Het bier 'Dutch Eagle' is de winnaar in de categorie licht bier bij de Bierverkiezing Noord-Holland 2019.

Volgens Frans stak het bier dik boven de andere bieren uit. "Verder zat de rest van de bieren van de lichte categorie dicht bij elkaar, allemaal dezelfde stijl." Tweede in de categorie licht is 'Track Down' van de Haarlemse Brouwerij het Uiltje. Derde is 'Golden IPA' van Walhalla Craft Beer uit Amsterdam geworden.

Toevallig is de top drie in categorie licht allemaal bier uit blik. "Dat is de nieuwe trend. Het is ook de beste manier om het bier te bewaren, het is beter voor het bier waar veel hop in verwerkt is."

Categorie zwaar bier
In de categorie zwaar bier ging de eerst prijs naar het bier 'Naughty Badass Modder Fokker' van Brouwerij Tamesteut in Hoorn. "Het is echt een prachtig volmondige Stout. Volledig in balans", aldus Frans. Op de tweede plek eindigde 'Staal' van brouwerij Bier door Mannen uit Uitgeest. Het bier 'De Direkteur' van Brouwerij de School uit Badhoevedorp eindigde als derde. 

Publiekslieveling
De favoriet van het publiek is de 'Skuumkoppe' geworden van de Texelse Bierbrouwerij uit Oudeschild. "Een geliefd bier, bij een groot publiek", aldus juryvoorzitter Frans Ruiter.