Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl

Hoornse Naughty Badass Modder Fokker in de prijzen bij Noord-Hollandse Bierverkiezing

15 juni 2019, 16.15 uur · Aangepast 15 juni 2019, 16.26 uur · Foto: NH Nieuws / Laurens Niezen

Het was bij aroma al meteen raak: chocolade, koffie, karamel en geroosterde mout. "Fantastische aroma en de smaak is vergelijkbaar", vertelt juryvoorzitter Frans Ruiter over het bier Naughty Badass Modder Fokker van brouwerij Tamesteut uit Hoorn. Het bier won de eerste prijs in de categorie zwaar bier en is tweede geworden bij het publiek.

"Het is echt een prachtig volmondige Stout. Volledig in balans." Brouwerij Tamesteut is nog geen jaar bezig. Ze hebben zelf geen ketels, dus het bier is gebrouwen bij De Werf in Enkhuizen. "Het is een duidelijke winnaar, daar was iedereen in de jury het gelijk over eens."

De nummer twee in de categorie zwaar is Staal van Bier, gebrouwen door Bier door Mannen uit Uitgeest. Op plek drie is het bier De Direkteur geeïndigd van Brouwerij de School uit Badhoevedorp. "Wat opvalt in deze categorie is dat de nummer één maar 8,5 procent alcohol heeft, dat is best licht voor zwaar bier. En zo is bij de nummer twee, een triple, veel rookmout gebruikt en is de nummer drie weer een echte zware jongen."

Categorie licht
In de categorie licht ging de eerste prijs naar Dutch Eagle van More Brewing uit Amsterdam. Nummer twee was Track Down van Brouwerij het Uiltje uit Haarlem en nummer drie is Loki Golden IPA geworden van de Amsterdamse brouwer Walhalla Craft Beer. 

Favoriet van het publiek
De favoriet van het publiek is de Skuumkoppe geworden van de Texelse Bierbrouwerij uit Oudeschild. "Een geliefd bier, bij een groot publiek", vertelt juryvoorzitter Frans Ruiter.