Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Blauwalg heeft Noord-Hollandse wateren nog niet in zijn greep

17 juni 2019, 07.00 uur · Aangepast 17 juni 2019, 09.54 uur · Foto: Ingo Halfweeg - Lutjestrand

Na bakken regen uit de lucht, kunnen we eindelijk weer genieten van wat zon. Het wordt deze week namelijk flink warm. Perfect voor een dagje strand, of om een duik te nemen in heerlijk 'blauwalg-loos' water.

Had het zwemwater vorig jaar al last van blauwalg, nu gaan ze door het enigszins koele weer nog niet de strijd aan met het water in Noord-Holland. "Vorig jaar was het vrij hectisch en druk rond deze tijd. Nu begint het seizoen rustiger, vertelt milieu-inspecteur Wilfred van Leuveren van de provincie.

Lees ook: Volgende week zomerse dagen: temperatuur richting 30 graden

Volgens Leuveren gaat het momenteel goed met het zwemwater in Noord-Holland: "Dit kan natuurlijk nog veranderen, het warme weer moet nog komen. Tot die tijd kunnen zwemliefhebbers nog genieten."

Zomers weer
Na een periode van flinke nattigheid komen er deze week eindelijk weer een paar zomerse dagen aan. De temperatuur kan woensdag zelfs stijgen naar zo'n 30 graden. "Woensdag wordt de mooiste dag met temperaturen die richting de 30 graden gaan", belooft NH Nieuws-weerman Jan Visser. 

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.