Zaanstreek-Waterland

NL
V

Baantjes trekken in het Markermeer in Warder: "Ideaal"

17 juni 2019, 09.00 uur · Aangepast 17 juni 2019, 09.57 uur · Door Stephan Roest

De zwemmer voor wie het zwembad te klein is, kan het beste naar zwembad Warder aan het Markermeer gaan. Met kleedhokjes, een kantine, speeltoestellen, een pierenbad en plek genoeg om te zwemmen, is er voor iedereen wel wat wils.

Het Warder Zwembad is gesticht in 1913 en wordt draaiende gehouden door bijna 50 vrijwilligers uit het dorp. Onder de vrijwilligers zijn Piet Visser en zijn broer Wout. Al jaren biedt het duo een helpende hand: "Het is hier lekker open en er is vrij water. Het is ideaal", vertelt Piet. 

Plasje
De waterkwaliteit van het meer is bijna altijd goed. Voor de water kwaliteit van het pierenbadje moet echter wat meer moeite gedaan worden. Het bad voor de kleintjes is onlangs voorzien van een nieuwe zuiveringsinstallatie die het chloorgehalte regelt, zodat het water schoon is zonder dat je er prikkende ogen aan over houdt. "Het wordt extra schoon gehouden. In de zomer komt veel zonnebrand in het water en ook weleens een plasje. Je kunt het niet tegenhouden", aldus Piet. 

Volgens de kantinejuf is het zwembad een goede plek om het hele dorp te leren kennen. "Mensen die nieuw zijn moet je eens laten helpen in het zwembad. Zo leer je het hele dorp snel kennen", vertelt ze enthousiast. 

Jouw Noord-Holland
Noord-Holland is misschien wel de meest innovatieve provincie als het gaat om kenniseconomie en circulaire economie. De provincie stimuleert op tal van gebieden initiatieven die hieraan bijdragen. In Jouw Noord-Holland laten we dat zien met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen én op radio en tv. Jouw Noord-Holland wordt gemaakt in samenwerking met de provincie Noord-Holland.

NH Nieuws