Ga naar Content
West-Friesland

Handel in lachgas ook verboden tijdens Hoornse Stadsfeesten

13 juni 2019, 16.58 uur · Aangepast 13 juni 2019, 19.20 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

Net als tijdens Koningsdag is de handel in lachgas in de gemeente Hoorn tijdens de Stadsfeesten van komend weekend verboden. Om er op toe te zien dat de partydrug inderdaad niet verkocht wordt, zet de gemeente extra handhavers in.

Behalve handhavers stuurt Hoorn ook een speciaal toezichtteam de straat op. Niet alleen op het evenemententerrein, ook daarbuiten wordt gehandhaafd op de verkoop. Hoorn heeft het verbod op de handel in het verdovende goedje vastgelegd in de regels voor evenementen, wat betekent dat het verbod ook voor toekomstige feesten geldt. 

Lees ook: Hoorn verbiedt handel in lachgas tijdens Koningsdag

Omdat lachgas behalve partydrug ook een huishoudelijk product is, staat het niet op de lijst van verboden middelen. Wel kunnen gemeenten - zoals bijvoorbeeld Hoorn en Alkmaar doen - de handel op gezette momenten verbieden. Van die mogelijkheid maken ze graag gebruik, in de hoop daarmee ook het gebruik te ontmoedigen. 

Veiligheid gewaarborgd
Burgemeester Jan Nieuwenburg vindt het belangrijk om het verbod in te stellen, zodat de openbare orde en veiligheid van (vaak jonge) bezoekers gewaarborgd blijft: "Lachgas tijdens evenementen vind ik niet gewenst. Bovendien zijn de effecten schadelijk voor de gezondheid." 

De burgemeester roept ondernemers en bezoekers van de Stadsfeesten op om mensen aan te spreken op het verbod en het gebruik van lachgas.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!