Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Arrestaties om cocaïne tussen partijen bloemen op Schiphol

13 juni 2019, 12.43 uur · Aangepast 13 juni 2019, 15.44 uur · Foto: Koninklijke Marechaussee

In Almere, Amsterdam en rondom Schiphol zijn meerdere aanhoudingen verricht om drugssmokkel. De aangehouden mensen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het smokkelen van cocaïne via partijen bloemen.

In januari werd bij een logistiek dienstverlener op Schiphol 27 kilo cocaïne gevonden tussen een partij bloemen. De Marechaussee begon een grootschalig onderzoek en wist hiermee een grote partij van 160 kilo cocaïne die ook verstopt zat tussen bloemen te onderscheppen op Maastricht Aachen Airport.

Lees ook: Italiaanse maffia slaat toe op bloemenveiling in Aalsmeer

Alle mensen die zijn aangehouden waren tijdens het onderzoek van de Marechaussee werkzaam bij het logistiek bedrijf waar de drugs gevonden werden, of hadden er in het verleden gewerkt. Ze komen uit Polen, Azerbeidzjan, Nederland en Letland. Acht van de arrestanten zitten op dit moment nog vast. De Marechaussee doet verder onderzoek.

Lees ook: Is de Bloemenveiling van Aalsmeer een maffiaparadijs?

Italiaanse maffia
De bloemenveiling in Aalsmeer is de afgelopen jaren al meerdere keren onder de aandacht gekomen nadat er vermoedelijke maffiapraktijken plaatsvonden. In deze onderzoeken draaide het ook om cocaïne die werd binnengesmokkeld tussen de bloemen. In dit onderzoek stond een tak van de Italiaanse maffia specifiek in de schijnwerpers.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!