Whatsapp

Gooi

Fototentoonstelling toont opbouw van monument MH17: vijf jaar na de ramp

12 juni 2019, 17.16 uur · Door Carina Gutker

In het raadhuis van Hilversum is vanmiddag een fototentoonstelling geopend over de opbouw van het MH17-herdenkingsmonument. Het monument is in 2017 gebouwd in Vijfhuizen.

De foto-expositie 'Groeiende herinnering' moet de herinnering aan de slachtoffers levend houden. Burgemeester Pieter Broertjes vindt dit heel belangrijk. "Want over tien of vijftien jaar weten mensen misschien nauwelijks meer wat de omstandigheden waren bij het opzetten van dit monument."

Lees ook: Hilversum herdenkt slachtoffers ramp MH17

Het vliegtuig was in 2014 onderweg naar Kuala Lumpur en stortte neer boven Oekraïne, nadat het was geraakt door een luchtdoelraket. Van de 298 doden waren er 193 met een Nederlandse nationaliteit.

'Hier was eerst niets'
Pastoor Jules Dresmé is geraakt door de foto's. "Je krijgt echt een indruk van de inspanningen die zijn geleverd om dit voor elkaar te krijgen. Het is immers in een weiland geplaatst waar eerst niets was." Het monument staat in een weiland bij Vijfhuizen. Er is voor deze locatie gekozen omdat het vlakbij Schiphol is. 

Lees ook: Omwonenden in actie om terrein MH17-monument in orde te maken

De tentoonstelling is te bekijken tot en met 9 augustus in het raadhuis. De foto's zijn te bekijken tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Daarna zal de foto-expositie op andere locaties in de buurt van Schiphol te zien zijn. De data en plekken worden bekendgemaakt op monumentmh17.nl.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp