Start van hoofdcontent

ZAANDAM

nl

Provincie wil metro naar Zaandam, Purmerend, Hoofddorp en Schiphol

12 juni 2019, 15.12 uur · Aangepast 12 juni 2019, 16.20 uur · Foto: ANP / Google Maps / Impressie: NH Nieuws

Het Amsterdamse metronetwerk moet worden uitgebreid naar Zaandam, Purmerend, Hoofddorp en Schiphol. Dat heeft de nieuwe coalitie van de provincie zojuist bekendgemaakt.

Als het aan de provincie ligt, worden er binnen vier jaar concrete afspraken gemaakt over het doortrekken van de metrolijn. De lijn zal hoogstwaarschijnlijk aansluiten op de Noord-Zuidlijn.

Paradepaardje 
De plannen zijn het paradepaardje van het nieuwe provinciebestuur in Noord-Holland. In totaal maakt de provincie op korte termijn 61,7 miljoen euro vrij voor bereikbaarheid.

Lees ook: Provincie komt met 'duurzaam' coalitieakkoord: dit zijn de belangrijkste punten

Voor het Amsterdamse metronetwerk bestaan al langer uitbreidingsplannen. Zo wordt er ook gesproken over het 'dichten' van de Ringlijn tussen de stations Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal. Ook moet de metro een aftakking krijgen naar het nieuw te bouwen stadsdeel Haven-Stad. 

Vanochtend riep een grote groep belangrijke organisaties nog op het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol. Hoe het Amsterdamse metronetwerk er in de toekomst precies eruitziet, moet later bekend worden. 

Ilse Zaal van D66 legt de plannen van de provincie uit

Ilse Zaal (D66) over het doortrekken van de Noord-Zuidlijn - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!