Ga naar Content
Amsterdam

Tramlijn naar Uithoorn met een jaar uitgesteld

12 juni 2019, 13.27 uur
Door: · Foto: AT5 - Luuk Koenen

De Uithoornlijn, de Amstelveense tramlijn die wordt doorgetrokken tot Uithoorn, wordt een jaar later dan verwacht in gebruik genomen. Oorspronkelijk zou dit in 2022 of 2023 zijn, nu blijkt dat het pas in de zomer van 2024 gaat gebeuren.

Dat meldt Het Parool vandaag. De vertraging zou onder andere komen doordat de gemeente grond moet aankopen van derden en omdat de bestemmingsplanprocedure in de gemeente Amsterdam meer tijd in beslag neemt dan oorspronkelijk verwacht.

Lees ook: Amstelveenlijn wordt over 2 jaar Amsteltram en rijdt naar Uithoorn.

De Uithoornlijn gaat station Amsterdam Zuid verbinden met Uithoorn via Amstelveen. De bedoeling is dat mensen vanuit het centrum van Uithoorn weer over kunnen stappen op verschillende busverbindingen. 

De komst van de lijn heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien. Zo zijn mensen uit Amstelveen boos omdat ze door het verdwijnen van metrolijn 51 en de komst van de nieuwe Amsteltram, de tramverbinding tussen Amsterdam en Uithoorn, nu maandenlang gebruik moeten maken van bussen in plaats van de oude vertrouwde trams en metro's.

Lees ook: Gloednieuwe Amstelveense tram per truck vertrokken uit Spanje

Ook uit Uithoorn komen klachten: inwoners zijn bang dat de komst van de tramlijn betekent dat er straks geen bussen meer gaan rijden naar Amsterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!