Ga naar Content
IJmond

Bewonersavond over RIVM-grafietrapport in de Moriaan en live bij NH Nieuws

12 juni 2019, 13.18 uur
Door: · Foto: NH / Dennis Mantz

De provincie Noord-Holland organiseert op 19 juni een bewonersavond over de grafietregens van Tata Steel en de invloed die ze hebben op de gezondheid. Deze bijeenkomst zal worden gehouden in dorpshuis de Moriaan in Wijk aan Zee en is live te zien bij NH Nieuws.

Bij de informatieavond zal ook het RIVM aanwezig zijn, net als vertegenwoordigers van de GGD en de provincie. Ze zullen vragen beantwoorden over de invloed van de grafietregens op de gezondheid van omwonenden van de staalfabriek.

Lees ook: VIDEO: Emoties lopen hoog op tijdens bewonersbijeenkomst Tata Steel 

De bijeenkomst wordt net als de vorige in dorpshuis de Moriaan in Wijk aan Zee georganiseerd.

LIVE NH Nieuws zendt de bijeenkomst live uit. Mensen die de ontwikkelingen willen volgen kunnen vanaf 18.45 uur kijken naar onze speciale uitzending via de app, site of televisie.

Vorige week verscheen het RIVM-rapport over de grafietregens, met daarin de schokkende conclusie dat er zware metalen in de grafietregens van Tata Steel zitten. Vooral de aanwezigheid van lood, mangaan en vanadium zijn zorgwekkend: de hoeveelheid van deze metalen in de regens is zo hoog dat het een gezondheidsrisico vormt voor jonge kinderen.

Lees ook: RIVM: Zware metalen in grafietregens Tata Steel, risico's voor buitenspelende kinderen

Tata Steel heeft al laten weten dat er extra maatregelen worden genomen om de periode tot de beoogde grafiethal klaar is te overbruggen. Zo wordt er onder andere meer zwavel gebruikt om de vorming van grafiet te onderdrukken.

Lees ook: Grafiet vrijgekomen bij Tata Steel, bedrijf stuurt waarschuwingsbericht

De bewonersavond vindt aankomende donderdag 19 juni plaats in dorpshuis de Moriaan in Wijk aan Zee en begint om zeven uur. Mensen die dringende vragen hebben over het rapport kunnen contact opnemen met het RIVM, als mensen directe vragen over hun gezondheid hebben kunnen ze contact zoeken met GGD Kennemerland.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!