Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

De spanning stijgt: scholieren horen vandaag of de vlag uit mag

12 juni 2019, 06.54 uur · Foto: ANP

Meer dan 33.600 Noord-Hollandse scholieren zullen met spanning wakker worden, want vandaag krijgen zij te horen of ze geslaagd zijn. Naar verwachting maken de meeste scholen de uitslag van eindexamens tussen 13.00 en 19.00 uur bekend.

Om 8.00 uur publiceert het College voor Toetsen en Examens de zogeheten normering van de examens. Aan de hand daarvan rekenen scholen uit welke cijfers leerlingen hebben gehaald en of zij daarmee geslaagd zijn. Leerlingen die gezakt zijn worden meestal als eersten gebeld.

Lees ook: Zweten, nagelbijten en klamme handjes: de eindexamens gaan van start

De landelijke schriftelijke examens duurden van donderdag 9 mei tot en met donderdag 23 mei. Leerlingen die examens hebben gemist of ze niet hebben gehaald, kunnen van 17 juni tot en met 20 juni in de herkansing.

Examens kwijt
Voor 38 eindexamenleerlingen van de Duin en Kruidberg-mavo in Driehuis zal vandaag een moeilijke dag worden. Omdat hun examens Duits en biologie zijn zoekgeraakt bij de post moeten zij sowieso een herkansing maken. 

Lees ook: Pijnlijke fout van PostNL: 38 eindexamens kwijtgeraakt van school in Driehuis

Over het algemeen ontving scholierenorganisatie LAKS dit jaar minder klachten over examens dan het voorgaande jaar. Landelijk kwamen er ruim 150.000 klachten binnen, tegen 177.000 een jaar eerder.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!