Haarlem

PVV wil pitspoezen terug tijdens Formule 1: "Hoort bij autosport"

11 juni 2019, 16.38 uur

ANP
ANP

ZANDVOORT - De luchtig geklede pitspoezen moeten terugkeren tijdens de Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Nu de Formule 1 weer terug is sinds 1985 wil de PVV 'gewoon weer' helemaal terug naar die tijd. De partij roept morgen op de pitspoezen weer aan de start te laten verschijnen.

PVV'er Roy van Aalst vraagt minister Bruno Bruins dat morgen te regelen, zo bevestigt hij aan NH Nieuws. De Formule 1 zelf heeft de grid girls juist uit de pits weggehaald vanwege seksisme. De hooggehakte modellen laten de vrouw zien als lustobject in plaats van als een persoon. Het staat volgens de organisatie 'haaks op de moderne, maatschappelijke normen en waarden.'

Enorme zeikerd
Onzin, zegt Van Aalst in een persbericht: "De beslissing is de zoveelste vorm van feministische betutteling. Pitspoezen horen net zo veel bij de Formule 1 als de auto’s. Alleen een enorme zeikerd kan een mooie vrouw als een probleem zien."

Traditie
Schaars geklede vrouwen in strakke broeken horen nu eenmaal bij autoracen, redeneert het Tweede Kamerlid. Hij noemt het een mooie traditie die in ere moet worden hersteld. "De rest van de mensen vindt het prachtig. Het hoort bij de autosport."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!