Ga naar Content

Presentator Henny Huisman: "Het succes is me nooit komen aanwaaien"

Op zijn werkkamer heeft Henny Huisman een grote collage hangen met de hoogtepunten uit zijn roemrijke carrière. Ooit was hij de drummer van de succesvolle formatie Lucifer en later groeide hij uit tot een van de populairste presentatoren van de Nederlandse televisie. Hij stond aan de basis van succestitels als de Mini-playbackshow, de Supriseshow en de Soundmixshow. 

Biografie

Naam:
Henny Huisman

Geboren: Zaandam, 18 juni 1951 

Beroep: Drummer (Lucifer), presentator

Erelijst: Gouden Microfoon 1968, Gouden Plaat 1975, 1987, 1988, Gouden Televizierring 1985, 1988

"Ik heb voor mijn succes geen oom gehad die bij de NOS werkte", vertelt presentator Henny Huisman. Het succes is hem niet komen aanwaaien. "Ik heb echt lopen leuren met allerlei dingen. Ik ben heel vaak ook afgewezen. Televisie was een soort heilig medium, daar kwam je niet zomaar binnen."

Zijn eigen museum
Huisman werd tijdens zijn carrière gelauwerd als muzikant en als presentator. Maar die prijzen en andere aandenkens kan hij niet meer aan ons laten zien. Een superfan uit Drenthe heeft ze in zijn Henny Huismanmuseum staan. "Mijn vrouw was meteen enthousiast. Ze zei: 'als dat betekent dat al die troep weggaat, vind ik dat heerlijk.'"

Lees ook Margriet Eshuijs: "Muziek is mijn hele leven."

Van alle prijzen is hij het meeste trots op zijn Televizierringen. "De Televizierring heb ik twee keer gewonnen, dat vind ik eigenlijk de meest bijzondere. Vooral omdat het een publieksprijs is."

Dienst
Huisman kan terugkijken op een succesvolle carrière, maar het is hem niet komen aanwaaien. Onbegrijpelijk vindt hij het dan ook als hij presentatoren van nu wel eens hoort zeggen: 'ik heb dienst vanavond'. "Dat heb ik nooit gedacht. Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, mijn hele ziel en zaligheid erin gestopt om zover te komen."

Kijk hieronder voor het langere interview met Henny Huisman:

Henny Huisman lang interview - NH Nieuws

Kijk hier voor meer Noord-Hollandse iconen.

Foto: NH Nieuws