Ga naar Content
West-Friesland

Meer duidelijkheid over motorcrosslocatie in de buurt van Aartswoud

11 juni 2019, 13.41 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

Het lijkt erop dat de motorcrossbaan toch naar de hoek van de Alkmaarseweg en de Groetweg komt, in Middenmeer. Omwonenden kunnen nog zes weken een zienswijze indienen. Zo ook de dorpsbewoners van Aartswoud, vanaf waar de baan op steenworp afstand komt te liggen.

De gemeenteraad van Hollands Kroon is weer een stap dichterbij de realisatie van een motorcrossbaan in de gemeente. De hoek van de Alkmaarseweg en de Groetweg in Middenmeer moet dé plek worden waar binnenkort de motoren gaan scheuren. 

Lees ook: Meer duidelijkheid over motorcrosslocatie in de Noordkop

Het besluit van de gemeente is al op 22 februari genomen, maar ligt pas vanaf 7 juni ter inzage. Mensen die de huidige invulling van het plan nog niet zien zitten, kunnen nog een zienswijze indienen bij de gemeente.

Zienswijzen voor omliggende gemeenten
Ondanks dat de crossbaan qua grondgebied binnen de gemeente Hollands Kroon is, ligt Aartswoud op steenworp afstand. Gemeente Opmeer: "Inwoners van onze gemeente mogen ook zeker zienswijzen indienen. Ze kunnen dit rechtstreeks doen bij Hollands Kroon of bij ons. Wij spelen ze dan alsnog door naar de juiste personen."

Alle zienswijzen worden door de gemeente bekeken. Op basis daarvan wordt er een bestemmingsplan door de gemeente gemaakt. Dan wordt er meer duidelijk over waar en wanneer de bouw gaat beginnen.

Zorgen in Aartswoud
Inwoners van Aartswoud vertellen aan NH Nieuws: "Er wordt al lang over de baan gesproken maar het lijkt er nu toch echt op dat het gaat komen. We hopen van harte dat dit niet voor geluidsoverlast gaat zorgen. Want voor ons gevoel zit de baan straks in onze achtertuin. En we wonen hier zo heerlijk rustig."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!