Ga naar Content
Schiphol

Minister strandt op Azoren vanwege problemen regeringstoestel

10 juni 2019, 19.13 uur · Aangepast 10 juni 2019, 19.48 uur
Door: · Foto: @MinBijleveld

Minister Ank Bijleveld van Defensie is met de Gulfstream IV van de Nederlandse regering gestrand op de Azoren. Bijleveld was met Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer onderweg naar Caribisch Nederland voor een bezoek aan de Nederlandse militairen. Bijleveld meldt op Twitter dat het toestel problemen heeft.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Minister Bijleveld en Commandant der Strijdkrachten Bauer hadden in totaal vier dagen voor hun reis uitgetrokken. Ze zouden een bezoek brengen aan Sint-Maarten, Saba, St.-Eustatius en Curaçao. Het bezoek is afgeblazen.

De gestrande Gulfstream IV is sinds 1996 in gebruik bij de Koninklijke Luchtmacht en wordt onder andere gebruikt door de minister van Defensie. Het ministerie wil het liefst van het toestel af, omdat het - net als vandaag - wel vaker te kampen heeft met pech.

PH-KBX
Twee jaar geleden deed de Nederlandse regering al afstand van regeringstoestel PH-KBX, een Fokker 70. Dat toestel vliegt nu voor een Australische maatschappij. Tot het nieuwe regeringstoestel er is, een Boeing 737 Business Jet met de registratie PH-GOV, huurt Nederland een andere VIP-Boeing 737 in voor het vervoer van het Koninklijk paar en leden van het kabinet.

De gestrande Gulfstream was vandaag vanaf Schiphol vertrokken.

De Fokker 70 mocht in juni 2017 vlak voor vertrek naar Australië bezocht worden door fans en pers:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!