Ivar Slik algemeen winnaar van de Profronde van Noord-Holland

0
Whatsapp

Sport

Ivar Slik algemeen winnaar van de Profronde van Noord-Holland

9 juni 2019, 17.23 uur · Aangepast 9 juni 2019, 19.44 uur

Ivar Slik is de algemeen winnaar geworden van de 73e Profronde van Noord-Holland. Dat bleek nadat het klassement over de drie onderdelen van de ronde was opgemaakt. "Het is een droom die werkelijkheid wordt."

"Ik kijk al een tijd uit naar deze wedstrijd. Ik heb er echt naar toe getraind. Als ik het dan kan waarmaken, dan geeft dat super veel voldoening." Vertelt de renner uit Bergen met een grote glimlach voor de camera van NH Sport.

Slik begon al in de Beemster Kaas-trui als leider aan de tweede dag van de ronde. Op de eerste dag was hij zesde geworden in de tijdrit en ook in de Omloop werd hij zesde. Daarbij pakte de renner van Monkeytown-à BLOC CT genoeg bonificatieseconden om bij het derde onderdeel, de klassieke Profronde van Noord-Holland over 188 kilometer, in de leiderstrui te mogen starten.

Hij vertelde aan NH Sport dat hij blij was met de harde wind van zaterdag.

Na de massasprint en het nodige rekenwerk van de jury werd Slik zondagmiddag uitgeroepen tot algemeen winnaar van de ronde. "Nu sta ik ook op de erelijst."

Coen Vermeltfoort won het laatste onderdeel. Hij was in de massasprint de snelste op de meet in Alkmaar. Slik kwam als tiende over de streep op de Saturnusstraat in Oudorp.

Bekijk de video voor het hele gesprek met winnaar Ivar Slik.

NH Sport
NH Sport
Whatsapp