Ga naar Content

Renner Slik: "Super voor mij als Noord-Hollander dat Ronde van NH er nog is"

Terwijl de mensen van de KNWU nog aan het rekenen zijn, weet wielrenner Ivar Slik zeker dat hij aan de leiding in het algemeen klassement gaat in de Profronde van Noord-Holland. "Ik had in de tijdrit twee seconden achterstand op de winnaar, waarin ik als vijfde eindigde. Die renners voor mij heb ik niet in de eerste groep zien finishen in de omloop. en zelf heb ik bonificatieseconden gepakt dus het kan niet anders dat ik morgen start in de leiderstrui", aldus Slik.

Er waaide een forse wind vandaag in De Rijp, maar Slik houdt daar juist van. "Dit seizoen werden er twee koersen waar ik aan meedeed afgelast vanwege de wind, dus ik wasblij dat het vandaag wel doorging. Ik ben geen klimmer of sprinter. Dan heb je juist dit soort omstandigheden nodig om een goede uitslag te rijden. Ik train hier vaak onder deze omstandigheden en ken alle wegen hier. Dat is een voordeel", aldus Slik. 

Een stralende Slik was ook content dat de Profronde van Noord-Holland nog bestaat. "Hij was bijna ten onder gegaan. Dat ie nu terug is zelfs als tweedaagse is super voor mij als Noord-Hollander. Ik ben de organisatie dan ook dankbaar", vertelt Slik.

Zondag staat dan de klassieke Ronde van Noord-Holland op het programma. 

Foto: NH Sport / Thomas Brood