Noord-Holland

Burgemeesters timmeren woningen dicht na ontdekking drugslabs

7 juni 2019, 15.49 uur · Foto: AdobeStock

De burgemeesters van Medemblik, Purmerend en Beemster hebben allen een woning in hun gemeente voor een half jaar tot verboden gebied verklaard. Daar is toe besloten omdat de huizen werden gebruikt voor de productie van harddrugs.

De dichtgetimmerde woningen staan in Andijk, Purmerend en Westbeemster. Rechercheonderzoek leidde in april naar de woningen, waarin drie drugslabs en grote hoeveelheden harddrugs werden aangetroffen.  

Behalve tientallen kilo's xtc-pillen en MDMA stuitte de politie ook op tientallen kilo's grondstoffen voor de productie van die harddrugs. Daarnaast werden er een tabletteermachine en een vuurwapen gevonden. 

Lees ook: Politie ontdekt drie drugslabs met tientallen kilo's drugs en een vuurwapen

Kort na de ontdekking van de drugsfabrieken werden er twee mannen aangehouden. Of de 46-jarige Andijker en de 64-jarige man uit Westbeemster inmiddels zijn voorgeleid is niet bekend. 

Met de tijdelijke sluiting van de woningen willen de betrokken burgemeesters een eind maken aan de drugshandel vanaf die adressen. Bovendien hopen ze dat de betreffende adressen hun aantrekkingskracht op drugscriminelen verliezen. De woningen zijn verzegeld. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!