Ga naar Content
Haarlem

Ymere stelt onderzoek in naar plotselinge scheuren en lekkage in Haarlems flatgebouw

7 juni 2019, 15.33 uur · Aangepast 7 juni 2019, 16.48 uur
Door: Geja Sikma · Foto: NH Nieuws

Woningcorporatie Ymere gaat volgende week nader onderzoek doen naar de klachten van bewoners over hun flat aan het Teylersplein in Haarlem-Oost. Dat laten ze weten in een brief.

Onder een deel van de bewoners is onrust ontstaan over de constructie van de flat, nu er door het warme en vochtige weer na werkzaamheden op het dak scheuren ontstonden en vaak ook weer dichttrokken. John La Fleur van de bewonerscommissie wijt het allemaal aan de slechte staat van onderhoud van de flat. 

Lees ook: Bewoners Haarlems flatgebouw ongerust om plotselingen scheuren en lekkage

Ymere zegt de onrust wel serieus te willen nemen, maar dat er 'geen gevaar is', zo meldt een woordvoerster aan NH Nieuws. Bovendien is volgens de woningcorporatie niet iedereen in de flat ontevreden over het onderhoud en is er ook met andere bewoners wel degelijk goed contact. 

Toch zal na het Pinksterweekend onderzocht worden wat er verder gedaan kan worden om de onrust onder de bewoners te verminderen. Ook de relatie tussen de nieuwe scheuren en de al bestaande klachten over vensters die naar buiten worden geduwd wordt dan verder onderzocht. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!