Ga naar Content
Gooi

Auto en trein schampen elkaar op overweg Bussum: bestuurder 'ontsnapt aan dood'

7 juni 2019, 13.45 uur · Aangepast 7 juni 2019, 15.12 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

Een trein en een auto zijn aan het begin van de middag op een overweg in Bussum op elkaar gebotst. Bij het ongeluk is niemand gewond geraakt.

Het gaat om de overweg op de Generaal de La Reijlaan, naast station Naarden-Bussum, zegt de politie tegen NH Nieuws.

Lees ook: Intercity klapt op vrachtwagen bij Naarden-Bussum

Volgens ProRail hebben de trein en de auto elkaar 'geschampt'. De trein kwam uit de richting Amsterdam en was onderweg naar Amersfoort. 

ProRail kan niet zeggen met welke snelheid de trein op het moment van de botsing reed. Wel is duidelijk dat de trein - een intercity - kort voor het ongeluk station Naarden-Bussum was gepasseerd. 

Slagbomen gesloten
Op foto's van de nasleep van het ongeluk is te zien dat de slagbomen bij de overweg dicht zijn. Of de auto nog voor de sluiten van de bomen de overweg is opgereden, of dat de automobilist de gesloten slagbomen hebben genegeerd, is niet bekend. 

Let op: tekst loopt door onder de foto.

Programmamaker Tim Hofman zit in de betreffende trein, zo meldt hij op Twitter. "Alleen blikschade", laat hij in een volgende tweet weten. Die blikschade lijkt beperkt tot de voorbumper van de auto, die door de tik van de auto is gevallen. Volgens een getuige is de automobilist 'ontsnapt aan de dood'.

Door het ongeluk rijden er tijdelijk geen treinen tussen Weesp en Hilversum: naar verwachting duurt dat tot 15.00 uur, meldt de NS

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!