Ga naar Content

VIDEO: Emoties lopen hoog op tijdens bewonersbijeenkomst Tata Steel

De emoties zijn hoog opgelopen tijdens de bewonersbijeenkomst van Tata Steel in Wijk aan Zee vanavond. Een vrouw die directeur Hans van den Berg een vraag stelde, liep kort daarop boos de zaal uit.

"Ik zou weleens willen weten waar jij zelf woont", vroeg de vrouw geëmotioneerd aan directeur Hans van den Berg. Nog voordat Van den Berg antwoord kan geven, had ze de zaal al verlaten. 

Lees ook: TERUGKIJKEN: Bewonersbijeenkomst van Tata Steel in Wijk aan Zee

"Ik woon ook in Beverwijk", riep de directeur de vrouw nog na. "Die vraag hoef ik dan nu niet meer te beantwoorden", vulde hij aan. 

'Ik wil geen spijt krijgen'
Een vrouw die ziek op bed lag en online naar de bijeenkomst keek, was niet tevreden met de antwoorden van Van den Berg. Ze besloot naar het wijkcentrum te komen. "Ik woon hier met plezier en ik wil hier blijven wonen. Ik heb jonge kinderen en ik wil geen spijt krijgen dat ik hier blijf", vertelt ze. 

Lees ook: Verontwaardiging over ontbreken van RIVM en provincie tijdens bewonersbijeenkomst Tata Steel

"Als mijn kinderen een rozijntje laten vallen, wil ik tegen ze zeggen dat ze het nog wel kunnen eten zodat ze weerstand opbouwen. Maar ik moet zeggen dat ze het rozijntje weg moeten gooien en hun handen moeten wassen."

Een andere bewoonster doet haar beklag over het schoonmaakwerk: "Ik woon al mijn hele leven hier en adem die troep al mijn hele leven hier. U maakt speeltoestellen schoon. Maar hoe maakt u alle bosjes en struiken schoon? Hoe moet u het gras schoon?" Het antwoord van de directeur is kort: "Door de uitstoot te verminderen."

Appeltaart eten 
Toch klinkt er ook een ander geluid. Een man in de zaal richt zich tot zijn medebezoekers: "Mijn vader heeft 50 jaar bij Tata Steel gewerkt. Hij zei altijd tegen mij dat het een ontzettend sociaal bedrijf is. De Wijk aan Zeeërs zijn aan het overdrijven. Mensen durven nu niet eens meer een appeltaartje bij me te halen."

"Natuurlijk moeten we veilig leven. Maar jullie moeten het niet op de spits gaan drijven! Dat is wat er nu aan het gebeuren is", vertelt de man boos. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!