Ga naar Content

Bewoners Haarlems flatgebouw ongerust om plotselinge scheuren en lekkage

Bewoners van een flatgebouw in Haarlem-Oost zijn erg bezorgd om scheuren en lekkage in hun woningen. Zij vrezen voor betonrot die schade heeft berokkend na werkzaamheden op het dak afgelopen week.

John LaFleur van de bewonerscommissie van de flats aan het Teylerplein laat aan NH Nieuws zien dat er scheuren in de muren zitten, stukken muur van de rest zijn losgetrild en dat kozijnen op spanning staan. Hij denkt dat er veel te veel spanning op de ramen staat. "We zijn bang dat het raam er eerdaags uit klapt."

Elders in de flat zijn ook lekkages. "Daar zijn we gezegend mee", zegt een bewoner vol ironie. "Kunnen we weer de ramen lappen."

Instabiel
De flat is volgens bewoners al langer 'instabiel'. Zij hebben bij woningbouwvereniging Ymere aan de bel getrokken over de slechte staat van de constructie. Zeker omdat met het warme weer eerst scheuren zijn ontstaan die met de regen weer zijn dichtgetrokken.

En er zijn onlangs werkzaamheden op het dak geweest. De bewoners denken dat er betonrot is en dat de muren zijn gaan werken onder de zware druk van de werkzaamheden. Dat ging er niet zachtzinnig aan toe: "We zaten hier te stuiteren in de woonkamer."

Trillingen
LaFleur vindt het geen probleem dat er onderhoud wordt gepleegd. "Moet gebeuren, daar gaat het niet om. Maar door al die trillingen zijn vermoedelijk al die scheuren ontstaan."

Er is onderzoek gedaan in de flats naar betonrot, maar daar hebben ze nog niets over gehoord van Ymere. "De klachten worden afgedaan met de mededeling dat je een oude man bent en dat je er geen verstand van hebt. Dat vinden we het ergste: we worden niet serieus genomen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: