Alkmaar

Middelbare scholieren halen ruim 26.000 euro op voor goede doelen

5 juni 2019, 12.54 uur · Aangepast 5 juni 2019, 13.26 uur · Foto: Alkmaar Centraal

Whatsapp

De jaarlijkse PCC-actiedag op de vijf vestigingen van het Petrus Canisius College in de regio Alkmaar lijkt dit jaar in de hoogste versnelling te zijn verlopen. De dag bracht meer dan 26.000 euro op, en dat is een indrukwekkend resultaat. Waarschijnlijk heeft de persoonlijke betrokkenheid van de leerlingen bij de gekozen doelen een rol gespeeld.

Het grootste deel van het op 19 april ingezamelde geld wordt namelijk besteed aan kankeronderzoek. Daarvoor is gekozen vanwege het plotselinge overlijden van de echtgenote van een docent die zelf drie kinderen op het Petrus Canisius College heeft, schrijft mediapartner Alkmaar Centraal.

De verdrietige gebeurtenis maakte diepe indruk op leerlingen en collega’s van de verschillende locaties in Bergen, Alkmaar en Heiloo. "We hebben die ervaring kunnen omzetten in iets constructiefs, en dat hebben jullie geweldig gedaan", zegt voorzitter van het College van Bestuur Frans van Pinxteren tegen de bij de uitreiking van de cheques aanwezige kinderen.

Ook een vertegenwoordiger van KiKa stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken: "Jullie hebben meer dan 11.000 euro voor KiKa opgehaald, dat is erg indrukwekkend". De inspanningen leverden ruim 26.264 euro op. Naast ruim €4.000 voor de Plastic Soup Foundation, krijgt ook de stichting Stop Hersentumoren via Alpe d'HuZes ruim €10.000.

Whatsapp