Ga naar Content
Sport

Ajax contracteert drie jeugdspelers

4 juni 2019, 18.16 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jeffrey van Bakel

Ajax heeft drie jeugdspelers gecontracteerd van Sparta Rotterdam, Feyenoord en NEC. Ar'jany Martha gaat bij de O17 spelen, Steven van der Sloot en Tunahan Tasci bij de O19.

De 15-jarige Ar'jany Martha komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract voor drie jaar, tot de zomer van 2022.

Steven van der Sloot (foto) werd geboren in Kameroen. De 16-jarige verdediger komt van de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij sinds 2015 speelde. De jeugdinternational van Oranje O17 tekent eveneens een driejarig contract, tot de zomer van 2022. Feyenoord liet eerder weten niet blij te zijn met de actie van Ajax om de jeugdspeler 'weg te kapen'.

De 17-jarige Tunahan Tasci uit Nijmegen komt over van de jeugdopleiding van NEC/TOP Oss. De spits verbindt zich voor twee jaar aan Ajax.

"Ik ben blij dat deze drie talenten voor Ajax hebben gekozen en heet hen van harte welkom", zegt hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali van Ajax. "De jeugdopleiding van Ajax heeft uitstekende voorwaarden gecreëerd voor deze spelers om zich verder te ontwikkelen tot profvoetballer."